image by WebDog

AGENDA

23 jun
Compassie in actie | inspiratiedag
 

Wat is een Quest?

Listen to the wind

It talks

Listen to the silence

It speaks


Listen to your heart

It knows

Inheems gezegde

 

Soms zijn we het contact met onze innerlijke stem kwijt. Dan is fijn om de natuur in te gaan en in de stilte inspiratie te vinden.

Een Quest is een bezinningstocht in de natuur. 

Van oorsprong komt de Quest uit Amerika, de Native Americans doen al eeuwen deze quests. Zelfs jongens worden in hun eentje de berg op gestuurd om als een volwassen man terug te komen. Westerlingen hebben de Quest overgenomen vanwege de krachtige werking ervan.

Het gaat als volgt: je gaat met een levensvraag of dilemma natuur in. In je eentje. In de stilte verbind je je met de natuur en laat je gebeuren wat zich wil ontvouwen. Intense ervaringen doe je op, een natuuravontuur om nooit meer te vergeten.

Quests zijn er in vele soorten en maten. Soms zelfs dagen of een week lang. De Quest waar het hier over gaat is een Mini Quest, eentje binnen behapbare grenzen. Ook goed te doen voor stadse mensen, zeg maar. Denk bijvoorbeeld aan een dagdeel. In zo'n korte tijd kan al zoveel gebeuren.

De kracht van stilte

De stilte in gaan, oef! Stilte is voor veel mensen een dingetje. We gaan liever vermijden of verdoven met stug doorgaan, Netflixen of troosteten om het ongemakkelijke gevoel van de leegte uit de weg te gaan. Toch is het toelaten van het niet-weten precies dat wat nodig is om bij onze diepere kern te komen, daar waar de antwoorden al aanwezig zijn

Kenmerken van een Quest

• Je bent alleen
• Je vertoeft in de stilte in de natuur
• Je 'bent' met de vraag
• De natuur vormt de bedding en inspiratiebron
• Er is geen afleiding van de buitenwereld zoals telefoon of social media

Dat klinkt best spannend en dat is het ook wel. Want je weet immers niet wat er gaat gebeuren. Je stapt een open ruimte in. Het zijn echter wel dé ingrediënten om alle franjes los te laten die jou in het dagelijkse leven afleiden. Al die franjes die de stem van jouw diepere intuïtie overschreeuwen. Oftewel, allemaal ruis wat jou op een zijspoor kan houden. In plaats van dat je jouw oorspronkelijke beginpunt weer vindt en van daaruit je levenspad vervolgt.

Durf jij de stilte aan?

Misschien zou je voor jezelf eens een mini quest kunnen organiseren? Als je al een tijdje met een trage vraag leeft. Of als je al een tijdje met een issue rondloopt die je inmiddels voor lief hebt genomen. Terwijl je ondergronds voelt dat het stiekem toch veel energie wegkaapt. Alsof er ergens een rem zit waardoor je niet voluit gaat.

Een Mini Quest van een ochtend kan al wonderen doen. Het heeft wellicht wat voeten in aarde om deze stap te zetten. Maar als je het doet, kan het je veel energie, helderheid en inspiratie geven.

Wanneer een coach of een cursus kan helpen

Het doen van een Quest vraagt expertise:

- welke vraag stel ik centraal?
- welke locatie is geschikt?
- hoe prik in de juiste datum?
- hoe lang duurt een Quest?
- hoe bereid ik me optimaal voor zodat de revenu ook het grootst is?
- wat doe je tijdens die uren in je eentje in de natuur?
- en wat doe je na de Quest?

Mocht je overwegen om een Quest te doen en wil je begeleiding daarbij? Neem dan gerust contact met me op. Ik kijk wat ik voor je kan betekenen via

Quest Coaching

Don’t move, be moved

Als we de moed hebben om het niet-weten in de stilte toe te laten, zijn we ontvankelijk voor een grotere intelligentie dan onszelf. De levenswijsheid stroomt dan vrijelijk door ons heen. We laten ons roepen. Het leven wordt moeiteloos, vreugdevol en dienend aan het grotere goed. We komen in de flow van het leven zelf. Hoe fijn is dat.

Een ervaring van iemand die de Mini Quest volgde

"Ik heb in 1 ochtend enorme stappen gezet (door stil te staan) en ben een onvergetelijke ervaring rijker!"

Lees hier verder

 
deel via