image by WebDog

AGENDA

23 jun
Compassie in actie | inspiratiedag
 

Ingrid Isphording

Ingrid Isphording (1964) houdt zich als coach/trainer inmiddels 23 jaar bezig met het begeleiden van mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Zij heeft van nature een fijne antenne welke ontwikkelstap aan de orde is om haar cliënten naar 'the next level' te laten gaan. Mensen die verwijderd zijn geraakt van hun authentieke levenspad weet zij te faciliteren de weg naar hun innerlijke kompas te (her)vinden, en het leven - op een rijper niveau dan vóór de stagnatie - voort te zetten.

Haar grootste talent is om met haar heldervoelendheid te 'sensen' waar de authentieke flow van mensen zit en ze vervolgens op een natuurlijke wijze te activeren in beweging te komen. Ze nodigt deze unieke flow op allerlei manieren uit waardoor deze authentieke levenskracht en creatiekracht als vanzelf komen bovendrijven. Dit ontvouwingsproces kan vaak kort en krachtig plaatsvinden. Daarnaast is zij een compassievolle en geduldige coach voor mensen die in een existentiële crisis zitten vanwege burnout of andere vormen van tegenslag en daarvoor professionale - én ervaringsdeskundige steun nodig hebben bij het opnieuw uitvinden van zichzelf.

Haar loopbaan begon in 1988 -na de studie Communicatie aan de Hogeschool- als junior projectleider kwalitatief marktonderzoek bij een marktonderzoekbureau. In haar volgende carrièrestap zocht zij meer de creatieve vrijheid op en werkte vervolgens bij een tweetal congresorganisaties als produktmanager/ontwikkelaar van congressen en cursussen. Het ondernemerschap lonkte echter, en zij besloot in 1996 om 'Het oog voor de klant' op te zetten, een adviesbureau in klantgerichtheid. Tevens was zij als free lancer verbonden aan een groot marketingadviesbureau.

Een overspannenheid in 1997 bracht haar vervolgens bij haar diepere kern en kon zij niet langer sjoemelen met haar innerlijke waarheid: haar leven lang al was zij gefascineerd door wat mensen zin geeft, wat mensen drijft, wat mensen verbindt, wat mensen succesvol maakt, wat maakt dat mensen bezield en gelukkig zijn. Ingrid schoolde zich radicaal om en volgde daarvoor een zesjarige coachopleiding gebaseerd op een synthese tussen westerse psychologie en wijsheidstradities uit het oosten. Sinds 2000 heeft zij een eigen coachbureau waarin haar roeping en talenten zijn samengekomen. Tevens heeft zij als trainer/supervisor coaches opgeleid aan het landelijke opleidingsinstituut de Alba-Academie.

In 2019/2020 ging zij door een burnout heen die gelukkig een blessing in disguis bleek te worden (zoals het idealiter ook gaat). Een innerlijke reset vond plaats wat de basis werd van vernieuwde keuzes en accenten in leven en werk. De nieuwe methodiek Flow Waves is hier een vrucht van.

Gezien haar 10-jarige werkervaring in marketing-/communicatiefuncties en haar 25-jarige ondernemerschap is zij met haar pioniersgeest ook een total sparringpartner voor ondernemende professionals die ziel en zakelijkheid met elkaar willen verbinden.

In haar vrijetijd geniet ze van het gezelschap van dierbaren en dieren, lekker koken en eten, creatieve expressie (dansen, schilderen en sindskort ook hangpan), lezen, mediteren, vertoeven in de natuur en op avontuur/reis gaan.

 

 
deel via