Cursus in Quest Coaching

 

Leer anderen purpose te vinden in de natuur

"Nooit had ik van tevoren kunnen bedenken hoe impactvol en verhelderend een mini quest zou zijn! Mindblowing."

De natuur is een inspiratiebron van ongekende grootsheid. Een solobezoek aan de natuur, een Quest, kan een prachtig geschenk zijn aan jezelf. Door de stilte in te gaan, en je te verbinden met de natuur en de dieren. In die interactie kom je vanzelf in verbinding met jouw diepste natuur, daar waar de stem van jouw ziel zich laat horen. De natuur spiegelt ons helder terug wat er in onbewuste lagen klaar ligt om gezien, gevoeld, herkend, gehoord en geleefd te worden. Van waaruit we geroepen worden, komen we liefdevol en bezield in actie, en dragen waardevol ons steentje bij aan het grotere geheel. Daar waar het uiteindelijk om gaat. Tijdens een Quest krijgt je dus meer helderheid over je purpose en wat de volgende stap is om van daaruit te gaan creëren.

Deze cursus in Quest Coaching is ontwikkeld om kortere quests van een dagdeel te kunnen faciliteren. Langere quests zijn zeker heel waardevol, echter voor de meeste mensen is het een te grote stap om in één keer te nemen. Vandaar deze laagdrempelige questformule. 

Voor wie

Ben jij nieuwsgierig naar een Quest of heb je er al eens eentje gedaan?

Ben jij wandelcoach / natuurcoach en wil je je repertoire uitbreiden met Quest coaching?

Ben jij coach of therapeut en ben je het beu om alsmaar tussen vier muren te zitten? Wil je de natuur betrekken bij je begeleiding zonder dat je meteen een uitgebreide wandelcoachopleiding moet volgen?

Zijn zingeving, purpose, flow en creatiekracht belangrijke pijlers binnen jouw werkwijze? Of wil je dat juist gaan aanbieden?

Wil je graag leren om korte laagdrempelige quests te doen voor jezelf en wil je dit ook leren aanbieden aan jouw cliënten?

Dan is deze training iets voor jou! Je bent dus al een begeleider, maar je hoeft geen natuur- of wandelcoach te zijn, voor alle duidelijkheid. Deze formule maakt dat mogelijk. We laten de natuur zèlf namelijk 'het werk' doen. Je kunt eventueel wel verdiepingsmodules volgen om jouw natuurcoaching te verdiepen. 

Opzet van de training

Dit programma maakt gebruik van blended learning:

Training van twee dagdelen 
waarin je expertise, inzichten, oefeningen en tools krijgt aangereikt om een Quest met je coachee op te zetten en te begeleiden

Online academy
waarin je op je eigen moment alle content van de training vindt. Alles is zo uitgewerkt dat het direct toepasbaar is voor jou als coach. En de handouts voor jouw Questers zijn ook direct bruikbaar.

Intervisie bijeenkomst per zoom van een paar uur
na een paar maanden om ervaringen te delen en te verdiepen. Datum wordt later geprikt.

Meditaties
die de Quester in de juiste afstemming brengen voor de Quest en purpose glimpen al wakker maken

Zelf ervaren van een Quest - naar eigen keuze
onder begeleiding van een groepsgenoot / collegacoach (kostenloos) of onder begeleiding van mij als je dat liever hebt. Je kiest jouw timing.

Het geven van een Quest - naar eigen keuze
als oefening aan een van de groepsgenoten of een eigen gekozen proefklant. Hierdoor raak je vertrouwd met het thema en het trainingsmateriaal. Je kiest jouw timing.

Vervolgmogelijkheden zijn: online Quest community met andere coaches, verdiepingsmodules en vervolg op intervisie.

Wat leer je?

 • Wat is een Quest en het doel ervan?
 • Wanneer en bij wie past een Quest? En contra-indicaties
 • Hoe creëer je met jouw coachee een Quest op maat?
 • Hoe bereidt de coachee zich fysiek, reflectief, praktisch & spiritueel voor?
 • Wat zijn de do’s en don’ts voor een geslaagde Quest?
 • Hoe ga je in verbinding met de natuur? Interbeing principe
 • Wat houdt purpose in en hoe komt de coachee daarmee in verbinding?
 • Wat is de Flow Lemniscaat, en brengt zij alles in samenhang?
 • Wat is het draaiboek van de Quest dag zelf?
 • Hoe integreert de coachee de ervaringen van de Quest?
 • Hoe zet je Quests in als produkt in je bedrijf? Negen manieren
 • Wat staat centraal in de twee sessies vóór de Quest?
 • Wat staat centraal in de twee sessies ná de Quest?

Resultaat na de cursus

Je hebt de kennis en tools in huis om zowel jezelf als een ander te begeleiden in een korte Quest.

Datum

Het groepsprogramma is van 10 uur tot 17 uur.

Woensdag 28 februari 2024

NB De training kan ook op aanvraag gegeven worden, in een groep of 1-op-1.

Het is handig om in deze cursus te volgen vóórdat het volle quest seizoen start!

Locatie

Landgoed Bleijendijk in Vught, een stiltegebied direct ten zuiden van Den Bosch.

Trainer

Ingrid Isphording, ontwikkelaar van deze Quest formule. 

Na verrassend positieve ervaringen met het geven van mini-quests, kreeg ik eind 2021 van een paar coaches die bij mij zo'n Quest hadden gevolgd de vraag om deze expertise ook op hun over te gaan dragen. Dat vond ik een prachtig verzoek waar ik direct JA op zei. En zo geschiedde. 3,5 week later werd de eerste cursus in Quest Coaching gegeven. Ik voel sterk de wens om deze natuurlijke vorm van spirituele en creatieve ontwikkeling te faciliteren, hierin te co-creëren met andere coaches, en deze Quest community samen te gaan dragen. Op deze wijze gaan we de natuur voor vele mensen laagdrempelig toegankelijk maken en de verbinding met onszelf en de natuur weer meer herstellen.

Prijs

De investering bedraagt 395 euro *) excl 21% BTW voor de cursus Quest coaching.

Wil je door mij gecoacht worden in een Quest, dan maak ik daarvoor een offerte op maat, afhankelijk van het aantal uren dat je gecoacht wenst te worden.

Referenties

Deelnemers aan de eerste basistraining Quest Coaching aan het woord:

"Super Ingrid! Heel helder en toegankelijk allemaal. Ik ben nog hongeriger geworden om weer een Quest te gaan doen en Quest Coach te worden."
Cécile Collaris | partner en coach bij BPP (BurnoutPreventie & Begeleiding) en natuurcoach

"Zeer de moeite waard, dit traject! Ingrid, complimenten voor je zorgvuldige voorbereiding en begeleiding, zowel bij de quest zelf als bij de training. Je hebt me enorm geïnspireerd om met dit gedachtengoed aan de slag te gaan: bijzonder passend bij natuurcoaching en trajecten rondom persoonlijk leiderschap. Dank!"
Marenthe de Bruijne | natuurcoach en opleider van natuurcoaches / trainer, februari 2022

"Wat een heerlijk, grondig traject. Je hebt er al jouw bezieling en liefde in gegeven. Ik gun anderen zeker deze ervaring. Het is mooi, bezielend, compact en uitnodigend voor meer. Zowel het zelf ervaren als het gaan geven heeft mij al veel inspiratie gegeven. Ik gun andere begeleiders ook dit traject bij jou! Aanrader!"
Tini van de Wetering | natuurcoach en directeur van Japans centrum Shofukan, februari 2022

"Zin, heel veel zin! Nog meer dan toen ik jou de eerste keer erover belde. Dus dat is goed! Zin om het zelf te gaan ervaren. Ik zit al naar buiten te kijken. Kan het al..? En ik heb ook ontzettend veel zin om te gaan ervaren hoe het is om dat te gaan begeleiden. Ik zie het al helemaal voor me op de plek in Zweden waar ik het ga geven. Je maakt het heel concreet en geeft veel houvast hoe het vorm te geven."
Philia Spijker | natuurcoach 

"De Mini-quest vind ik een mooi traject om je weer opnieuw met jezelf, je wijsheid en je kompas te verbinden. Vanuit die verbinding kun je weer passende keuzes maken en stappen zetten. De voorbereiding en vooral de quest in de natuur zijn voor mij magische belevenissen! Ingrid heeft ons goed meegenomen in hoe je een mini-quest kunt opzetten. Aansluitend op onze coachkwaliteiten, goed uitgewerkte materialen, nuttig en inspirerend!"
Christian van Dongen | coach, teamcoach, trainer

Mensen die een Quest deden aan het woord:

"Ik heb in 1 ochtend enorme stappen gezet (door stil te staan) en ben een onvergetelijke ervaring rijker!"
Wandelcoach en teamleider in de zorg, juni 2021

"Nooit had ik van tevoren kunnen bedenken hoe impactvol en verhelderend deze mini-quest zou zijn. Het was een mindblowing, toffe ervaring: middenin de natuur te zijn, met niets of niemand om mij heen. Naarmate ik de rust vond, begon de natuur zich steeds meer aan mij te tonen en zich uit te spreken. Ja, ik kwam weerstand tegen; op allerlei vlak. En ontving terloops diepgaande heldere inzichten …! Ingrid is als geen ander in staat een veilige, liefdevolle bedding te bieden zodat jij kan ontspannen en jouw proces zich kan ontvouwen. Een aanrader voor iedereen die 'geroepen' wil worden."
Natuurcoach/opleider, augustus 2021

Aanmelden?

Dat kan dat via de button. Of bellen naar 0611384849 is ook mogelijk.

 
deel via