image by WebDog

AGENDA

28 aug
Master Your Morning Flow 1
 
11 sep
Master Your Morning Flow 2
 
25 sep
Master Your Morning Flow 1
 

Happy Planet

Alleen samen maken we er een betere wereld van!

Steeds meer mensen worden 'wakker' en gelukkig maar! Er is een grote transformatie nodig om het tij te keren en samen de planeet naar een gezond en duurzaam niveau te tillen. Daar is bijna iedereen het inmiddels wel over eens. 

Om die reden ben ik lid geworden van Happy Planet Professionals. Het is een beweging van professionals die duurzaamheid een warm hart toedraagt en ook daadwerkelijk in beweging komt om zijn steentje bij te dragen. Inmiddels ruim 120 mensen en er komen maandelijks nieuwe leden bij. Het mooie van deze beweging is dat je elkaar stimuleert en inspireert om vanuit de SDG's (Sustainable Development Goals) je leven en je werk door te lichten en te kijken waar je iets kan bijdragen. Je stelt in een HPP plan je acties op en gaat die dan uitvoeren. Het mooie van deze beweging is ook dat je veel contact met elkaar hebt en zo de positieve vibes en inspiratie met elkaar deelt over wat er allemaal WEL mogelijk is. Ik kan je van harte aanbevelen om ook lid te worden. Het is zoveel leuker en effectiever om samen voor een betere wereld te zorgen. www.happyplanetprofessionals.nl

Een paar van deze acties deel ik graag met je.

SDG'S als hulpmiddel voor compassie in actie

Als clienten met een vraag komen hoe ze meer kunnen bijdragen met hun talenten aan een betere wereld, en die clienten zijn er steeds meer, dan loop ik onder meer de SDG's met ze door om zo ingangen te vinden voor compassie in actie.

Faciliteren van council circles over inclusie

Wat mij aan het hart gaat is dat we als mens geneigd zijn om in de eigen veilige bubbel te blijven, en wie daar buitenvalt weinig genegenheid of aandacht te geven. Vanuit mijn opvoeding heb ik met de paplepel ingegoten gekregen hoe inspirerend het is om vanuit een includerende blik naar de diversiteit van de mensheid te kijken en de nieuwsgierigheid te hebben om van elkaar te willen leren en de verschillen te eren. Niet dat ik hierin heilig ben, echter het is wel een waarde die ik bij me draag en zoveel mogelijk wil belichamen. Op eigen initiatief en op aanvraag faciliteer ik kostenloos voor-de-gelegenheid-geformeerde 'diversiteitsgroepjes' om met elkaar inspiratie te delen hoe ieder op eigen wijze inner guidance vindt vanuit de eigen culturele, religieuze of spirituele achtergrond. Juist dit onderwerp is mijns inziens zo belangrijk in deze tijd van polarisatie. Op deze wijze leren we elkaar kennen en kunnen we ontdekken hoe inspirerend en rijk het is om elkaar werkelijk te ontmoeten. De Council Circle methodiek, afkomstig van de oorspronkelijk inheemse bevolking van Amerika, is hier heel behulpzaam voor. De talking stick en de heldere omgangsregels maken dat we ons veilig voelen om te spreken en te luisteren vanuit het grote hart.

Geboortebewijs voor Indiase straatkinderen

Voor iedere nieuwe coachcliënt die ik verwelkom, zorg ik voor een geboortebewijs van twee Indiaas straatkindjes. Waar wij ons dagelijks buigen over de luxevraag hoe we ons leven willen leiden, lopen er over de hele wereld kinderen rond zonder huis en die ook niet eens zijn geregistreerd als mens. Dat zorgt ervoor dat deze kinderen niet in aanmerking komen voor onderwijs en gezondheidszorg. Met een geboortebewijs zijn ze in ieder geval als mens te traceren en komen ze in aanmerking voor de basisvoorzieningen. 

 

 

 
deel via