image by WebDog

AGENDA

23 jun
Compassie in actie | inspiratiedag
 

Mindfulness training

Achtweekse cursus

Momenteel staat er geen mindfulness groepstraining gepland. Je kunt de training wel individueel volgen. Live of per zoom, mocht de afstand te ver zijn om telkens te bereizen. Of de training kan in company worden aangeboden.

Wat is mindfulness?

To be mindful betekent ‘opmerkzaam’ zijn of ‘wakker’ zijn. Mindfulness is doelbewust je aandacht richten op het moment zelf, zonder oordeel.

 “Mindfulness is een praktische manier om je verbondenheid met de volheid van je wezen te versterken door een systematisch proces van zelfwaarneming, zelfonderzoek en aandachtig handelen. Het is absoluut niet kil, analytisch of gevoelloos. De algehele geest van het beoefenen van aandacht is vriendelijk, welwillend en weldadig. Je zou het ook ‘je verbinden met je hart’ kunnen noemen”.    Jon Kabat Zinn

Wat is de zin ervan?

  • Met mindfulness train je het vermogen om bewust in het hier en nu met je aandacht aanwezig te zijn, waardoor je stopt met alsmaar doorrennen op de automatische piloot. Dit geeft een gevoel dat je leeft in plaats van dat je geleefd wordt.
  • Je raakt vertrouwd met wat er zich van binnen in je afspeelt. Je lichaam is onder andere een belangrijke stressdetector. Je kunt hierdoor bijtijds grenzen aanvoelen, waardoor je het niet zo ver hoeft te laten komen dat je jezelf voorbij rent en klachten krijgt.
  • Je leert op een milde en niet-oordelende manier om te gaan met je eigen emoties en gevoelens door ze niet te negeren, en aan de andere kant je er ook niet door te laten meeslepen of overspoelen. Mindfulness bevordert expliciet je emotionele intelligentie.
  • Vanuit een open houding, met beide benen op de grond, leer je contact te maken met de realiteit zoals die is, ook als het niet bevalt of pijnlijk is.
  • Je stopt zodoende met te vluchten voor of te vechten tegen problemen en moeilijkheden. Dit geeft een enorme rust en ontspanning. Deze houding zorgt er voor dat je innerlijke veerkracht toeneemt in het omgaan met de ups en downs van het leven.
  • Het duurzame effect van mindfulness beoefening is dat je leert om je eigen wijsheid, kracht en zelfhelend vermogen aan te spreken en te vertrouwen. Dit leidt naar een fundamenteler welzijn en bevordert de ontwikkeling van je innerlijke potentie als mens.

Wat vraagt het van jou?

Mindful leven ontstaat niet vanzelf. Het is geen quick fix of Haarlemmer olie. Het vraagt om dagelijkse oefenen. Dagelijks aandacht voor meditatie-oefeningen (zowel langere meditaties als korte meditaties van 3 minuten) en aandacht voor het bewust uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals autorijden, tandenpoetsen, afwassen, eten. Als je dit een aantal weken achter elkaar doet, zal je gaan merken dat je minder moe bent, minder snel op de kast zit, meer rust hebt in je hoofd, meer kan genieten, je emoties kan opmerken zonder dat je je erdoor laat meeslepen.

Groepsomvang

5 tot 8 deelnemers.

Pluspunten 

- trainer heeft 17 jaar ervaring in meditatie & bewustzijnsontwikkeling, en is gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Door de lange meditatie-ervaring vinden ook deelnemers die al langer mediteren bij haar verdieping in hun beoefening.
- de groep is klein waardoor persoonlijke aandacht in een veilige omgeving gewaarborgd is
- er vindt een intake plaats bij aanvang om kort te onderzoeken of de training nu bij je past
- mogelijkheid tot het invullen van een gevalideerde online test, vooraf en na afloop, over de vaardigheden die je leert
- trainer is ook geschoold in het vervolgaanbod van de Mindfulnesstraining: Heartfulness / compassietraining
- deelnemers mogen de training nog eens volgen voor de helft van de prijs. Er kan dan een verdieping plaatsvinden. Mindful leven vraagt om oefenen en herhalen. (Dit geldt niet voor in company trainingen)
- er is tevens een stiltedag in het programma bij de open inschrijving training

Deelnemers aan het woord

"Zowel de training als Ingrid kan ik van harte aanbevelen! Met veel wijsheid en liefde reikt Ingrid je handvaten aan voor een leven in aandacht." 

"Een tijd heb ik het gevoel gehad dat mijn leven aan mij voorbij schoot. Ik had de neiging om het verleden te blijven overdenken en de toekomst proberen te anticiperen, terwijl het moment nú aan me voorbij schoot. Mindfulness trok altijd al wel mijn aandacht. Ik besloot om het gewoon te gaan ervaren en contact op te nemen met Ingrid. De intake was erg prettig, omdat je zo samen erachter kan komen of de training wel of niet iets voor je is. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, ik werd enthousiast en ik besloot om de training te gaan volgen. Ik heb de training ervaren als verwonderingswekkend! Elke les was weer een nieuwe ontdekking, zowel aangenaam als onaangenaam, en je leert dat dat allemaal bij het leven hoort. Mindfulness heeft mij meer zelfcompassie, verlichting en rust gegeven. Ingrid heeft daarbij een liefdevolle manier van begeleiden, waarbij de balans tussen ondersteunen en het zelf ontdekken van mindfulness perfect is."
Projectleider

"De training was boeiend en inspirerend. Cijfer 9. Ik ben meer vaardig geworden in mediteren. Kan beter mijn gedachten managen. Realiseer me steeds vaker dat ik een keuze heb, en dat geeft me een vrij gevoel. Accepteren wat er is, minder moeten, me minder druk maken. Vaker stil staan bij lichaamssensaties. Nog meer bewust van de noodzaak om goed voor mezelf te zorgen.  Meer gefocust zijn als ik iets doe, het besef dat “multi tasking” niet werkt. Ik slaap beter en kan makkelijker afstand nemen. Ik vind je deskundig, integer, behulpzaam, echt betrokken, empatisch, begripvol. Je straalt rust en warmte uit waar ik “jaloers” op ben. Het was gewoon Top. Een training die echt weer iets aan mijn leven heeft toegevoegd." 
Kwaliteitsmanager

"Ik geef het een 10. Het heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan maar ze absoluut overtroffen. Mijn belangrijkste ontdekking is het hebben van een keuze: geloof ik die gedachten of niet? In het moment daarover een beslissing maken, in plaats van achteraf redeneren hoe een situatie anders had kunnen lopen als ik wel/niet iets zou zeggen. Kan ik er in het nu iets mee? Ja? Hop aan de slag. Lukt dat niet of wil ik dat ook eigenlijk niet? Prima, let it go. Daarnaast heeft het me geholpen met het hervinden van compassie, iets wat ik zeker heb, maar voor deze cursus als ‘zwak’ ervoer. Het toegeven aan een gevoel is eigenlijk best lekker. Verder waarderde ik erg de feedback die je na een trainingsavond gaf, waardoor er hele waardevolle kruisbestuiving ontstond met ons coachtraject. En de verrassingsavond inspireerde me omdat het weer compleet nieuwe manieren van mindfulness aan het licht bracht." 
Management trainee

"Ik vond het een fijne training in een veilige setting met heldere uitleg en een goed evenwicht tussen spreken en stilte. Rapportcijfer 8 of 9. Ik heb het ervaren als een integratie van hetgeen ik eerder op diverse plekken al had opgepikt. Ik kan nu met meer empathie naar mezelf kijken en daardoor blijf ik stabieler omdat ik niet meer verdwijn in piekeren/fantaseren. De emoties zijn er nog maar ook daarbij laat ik me niet meer meeslepen omdat ik tegelijkertijd ook waarnemer blijf. Ik heb dus ook geleerd om te relativeren.Je bent heel zacht, maar toch krachtig en duidelijk aanwezig. Fijne stem en intonatie en tempo bij de meditaties. Ook heel fijn om met muziek af te sluiten. Ik heb dit bewust luisteren naar muziek nu ook in mijn leven geïntroduceerd." 
Kunstenares

“Ik vond het een mooie training. Veel mooier dan ik had verwacht. Veel praktischer ook dan ik had gedacht. Een 8. Ik heb geleerd preciezer te zijn in hier en nu, invloed van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties onderling hoe dat werkt, meer lichaamsbewustzijn, liefde voor de adem als barometer en anker, 3 minuten ademruimte als praktisch handvat in de dag, mildheid bij afdwalen van gedachten. Hoera! Het plenair delen in de groep vond ik schitterend hoe je dat begeleidde. Dat is een grote meerwaarde. Ik herken me in anderen, weet dat ik niet de enige muts ben, leer van anderen en kan er samen om lachen. Je bent eerlijk, liefdevol, mild, kan doorvragen en precies worden voor de deelnemers op een gemakkelijke manier. Zo'n juf wil ik. Ik ga je aanraden!” 
Wandelcoach, zelfstandig onderneemster

“Vooral aan het compassievol naar mezelf kijken heb ik veel gehad en zal ik verder in mijn leven toepassen. Ingrid, je brengt het heel mooi, zonder oordelen, compassievol en geeft voorbeelden waardoor het duidelijker wordt voor ons. Dank je wel voor de mooie avonden. En als er iemand op mijn pad komt waarvan ik denk dat die er open voor staat dan zal ik je zeker aanraden.”
Qi gong docent / masseur, zelfstandig onderneemster 

 

"Ik vond de mindfulnesstraining verwonderingswekkend. De nieuwe ontdekkingen die ik heb gedaan zijn onbetaalbaar en mij erg waardevol. De confrontaties met mezelf, die niet altijd even aangenaam waren, hebben mijn leven en de dingen die daar mee samen hangen weer in perspectief gezet. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik kan ook niks anders zeggen dan een 10. De tijd, omgeving en afwisseling waren in balans. Wat het mij verder heeft gebracht is zelfcompassie, verlichting en rust. Ik heb geleerd niet iets weg te willen nemen of te veranderen aan mezelf, maar mijn mindset op die bepaalde momenten te accepteren zoals het is. De gedachten in mijn hoofd zijn nog steeds aanwezig, maar ik merk dat ik nu de teugels van mijn gedachten in handen kan houden."
HR medewerker / coach

Interesse?

Bij aanmelding vindt er een korte intake (mondeling of telefonisch) plaats om samen te verkennen of de mindfulnesstraining aansluit bij je verwachtingen en of de timing goed is. Bel gerust voor meer informatie over het plannen van een intakegesprek. 06 11384849 of mail me even met je vraag.

Trainer

Ingrid Isphording

Prijs 

Werkgeverstarief is 680 euro exclusief BTW.
Zelfstandig ondernemerstarief is 520 euro exclusief BTW.
Gereduceerd tarief voor particulieren zonder eigen bedrijf die het zelf betalen is 480 euro inclusief BTW.
In company aanvragen ontvangen een offerte op maat.

NB Eerdere deelnemers aan de Mindfulnesstraining mogen voor de helft van de prijs, als blijkt dat in de laatste week voor de start nog plaatsen vrij zijn.

Inbegrepen zijn:
- individuele intake (telefonisch of mondeling)
- professionele, gevalideerde test bij start en einde training (optioneel af te nemen)
- 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
- een stiltedag
- werkboek met theorie en oefeningen
- geluidsopnames van de oefeningen (op USB-stick of per Wetransfer)
- persoonlijk evaluatiegesprek, indien gewenst

 
deel via 

TESTIMONIALS