image by WebDog

AGENDA

23 jun
Compassie in actie | inspiratiedag
 

Compassie in actie

De omvang van de uitdagingen waar we als mensheid mee geconfronteerd worden, lijkt alleen maar toe te nemen. Veel mensen willen iets goeds bijdragen, maar weten niet goed hoe. 

Deze Compassie in actie dagen gaan we inzoomen op wat je kunt doen vanuit een compassievol hart. In actie komen op plaatsen waar we verlichting en inspiratie kunnen brengen, vraagt naast compassie om kwaliteiten als dankbaarheid, moed, kracht, bezieling, gelijkmoedigheid, wijsheid, intuitie en creativiteit. 

Mijn intentie

Ik voel me al langer geroepen om deze dagen te geven. De tijd is nu rijp en ik heb zin om samen antwoorden te vinden en stapjes te zetten. Inspiratie ontvang ik vooral uit het geengageerde boeddhisme (Joanna Macy en Joan Halifax), Merlijn van Twaalfhoven, innerlijke leiding en mijn ouders die voor mij als kind een voorbeeld waren in inclusiviteit in religie en cultuur en in klaarstaan voor de kwetsbare mens.

Inhoud van de dagen

De inspiratiedagen houden het midden tussen het karakter van een retraite en een training. We mediteren, bewegen, delen, doen bewustzijnsoefeningen en er zal ook elke keer een theoretische inleiding zijn. Verder vormt de Flow Lemniscaat een belangrijk fundament. Iedere dag staat een ander thema centraal. De dagen zijn los te volgen. Mocht je later instappen, dan is het mogelijk om via de online academy de eerdere dagen te volgen.

Resultaat

Na het volgen van de dag is je compassiehart gestretcht, heb je een helderder beeld van de mogelijkheden waar en hoe jij wilt bijdrage vanuit jouw compassievolle hart op jouw unieke wijze, en heb je ook al kleine stappen gezet. De essentie zit er voor mij in dat je besef en gevoel gaat krijgen wat er via jou geleefd wil worden. Als we ons zuiver afstemmen, komt er innerlijke leiding door.  Die innerlijke leiding gaat niet over wat jij wil, maar wat het leven van jou wil. We zijn allemaal een uniek kanaal waar het leven doorheen geleefd wordt. Als wij allen ons daarvoor zouden openstellen, dan gaan we leven vanuit een liefdevol levensweb.

Voor wie?

Mensen die mediteren en zich onderdeel weten van het grotere geheel, en die niet alleen willen Zijn maar ook vanuit Zijn bezield in actie willen komen. Het staat los van wel of niet betaald werk, het wordt breder aangevlogen. In al onze rollen (ondernemer, leider, manager, werknemer, ouder, buurvrouw, mantelzorger, vrijwilliger, vriendin, vreemdeling, gemeenschapslid, dierenvriend, natuurliefhebber etc etc) kunnen we bijdragen in kleine acties. 

Data | tijden | locatie

12 mei en 23 juni 2024 (los te volgen)

Van 10 uur tot 16 uur

In Zen.nl Colvernierstraat 2 in Den Bosch

Investering

125 euro inclusief 21% BTW voor particulieren
140 euro exclusief 21% BTW voor ondernemers
195 exclusief 21% BTW voor organisaties

Inbegrepen in deze prijs:

- de inspiratiedag
- koffie/thee/gezond lekkers
- toegang tot de online academy waarin het materiaal van de betreffende dag is uitgewerkt. Hierdoor kan je de oefeningen en meditaties gedurende een jaar nog herhalen.

NB Wil je graag deelnemen, maar is de prijs voor jou niet haalbaar, neem dan contact op. Dan vinden we een oplossing.

 

 
deel via