image by WebDog

AGENDA

3 sep
Op Mini Quest! | Online Quickstart
 
25 sep
Master Your Morning Flow | eendaagse training
 
11 okt
Flow Lemniscaat | tweedaagse training voor coaches
 

Stresstest

Snel inzicht in jouw welzijn

Deze gevalideerde test is ontwikkeld door het CSR-centrum. CSR staat voor Chronische Stress Reversal Test: het terugdraaien van (ziekmakende) effecten van chronische stress. Het woordje 'chronisch' slaat dus niet op dat het nooit meer over gaat, maar op stress die al lange tijd aanhoudt. Het goede nieuws is juist dat we chronische stress kunnen leren loslaten.

Voor wie?

Als je klachten hebt in de richting van hoofdpijn, moeheid, somberte, angstgevoelens, slecht slapen, piekeren, moeite om in actie komen en/of afgenomen produktiviteit, dan bestaat de kans dat je stressniveau een ongezond niveau heeft bereikt. De oorzaken kunnen divers zijn: afnemende interesse in je werk (bore-out), veel te hard gewerkt, ongezonde gedragspatronen (te veel pleasen, perfectioneren of willen presteren) conflict op het werk, ongezond werkklimaat (geen steun en betrokkenheid of teveel werkdruk), verkeerde match van jou en functie etc. Wil je realistisch worden over hoe het echt met je gesteld is, dan is het invullen van de CSR-test een wijs en volwassen besluit. Samen met de coach kan je de scores lezen en duiden en zo tot een plan van aanpak komen om te herstellen.

Wat meet deze test?

Deze test geeft inzicht in de mate van:
stress, somberte, angst, moeheid, motivatie, activatie, concentratie, herstel na een werkdag, cognitief functioneren en stressbronnen op het werk.

Helder wordt ook wat de ernst van de situatie is. Is er sprake van een lichte overbelasting die met een paar ingrepen snel opgelost kan worden? Of is er sprake van een flinke overspannenheid of burnout? Dat maakt nogal uit voor de wijze waarop de persoon in kwestie gecoacht moet worden en welke stappen nodig zijn om te kunnen herstellen.

Gratis sessie

Je kunt contact met mij opnemen om een afspraak te maken voor een korte coachsessie waarin we de testresultaten bespreken. Ik bied je gratis de tijd aan om de test te bespreken. De test zelf kost jou 10 euro. Ik wijs je de weg als je je aanmeld. 

Hier kan je een afspraak aanvragen. Geef even aan op welke dagen en dagdelen je bereikbaar bent voor een afspraak.

Spannend?

Voor veel mensen is het een drempel om een coach te benaderen om hun stressklachten bespreekbaar te maken, laat staan dat je dan ook nog zo'n test invult waardoor we inzicht krijgt in hoe de situatie werkelijk is. Ik begrijp dat heel goed. Het is een soort van reality check. Je wordt immers realistisch... Ik kan je vertellen dat de tientallen clienten die deze test hebben ingevuld elke keer opgelucht waren dat ze het gedaan hadden. Eindelijk mocht er helder worden wat al een tijdje voelbaar was. De werkelijkheid aankijken geeft verlichting, ongeacht of de scores meevallen of een ongezond stressbeeld schetsen. Je kunt immers vanaf dat moment met een effectief herstelplan starten en de vicieuze cirkel naar beneden stopzetten. En is jouw gezondheid niet het allerbelangrijkste wat er is? Hoe langer je wacht, hoe dieper de stress in je sysyeem ingrijpt, hoe langer het duurt om te herstellen van stress. En ieder mens maakt in zijn leven wel eens mee dat hij of zij overspannen raakt. Dat is niet iets om je voor te schamen. Dus wees wijs en neem actie. Vaak zorgt het voor een positieve ommekeer in het leven.... 

 

 
deel via