image by WebDog

AGENDA

23 jun
Compassie in actie | inspiratiedag
 

Food for Flow

E-zine | 20 oktober 2021

 

Liefde in actie 

Ik heb net een boek gelezen wat me raakt. Daarom deel ik het met jou. En ook omdat het raakvlakken heeft met wat ik te geven heb.

Het is een ontroerend boekje van Arthur Japin. Het heet Honden voor het leven, vorige maand verschenen. Een anders-dan-anders boek van zijn hand. Is het voor kinderen of voor volwassenen, vroeg ik mij af. Het is voor beiden, ontdekte ik.

Opgevoed door een hond

Arthur Japin vertelt in dit boek hoe hij is opgevoed door verschillende honden, wat op zich al een bijzonder gegeven is. Hij geeft daarmee een intiem inkijkje in zijn binnenwereld. Ook beroemde schrijvers hebben zo hun kwetsbaarheden. Hoe z'n hondjes van grote steun waren in een moeilijke kindertijd, is het onderwerp. Wat een compassie en tederheid voel ik in zijn woorden.

Ik herken dat goed. Troost en vreugde vinden bij dieren. Als kind zocht ik het ook op. Alsmaar buurthondjes uitlaten en aaien. En ook ponyrijden. Wat deed me dat goed.

Liefde aanzetten

Terug naar Arthur Japin. Hij beschrijft dus allerlei lessen die hij leerde door met een hondje te leven. En één les gaat over liefde:

"Op liefde moet je niet gaan zitten wachten.
Het begint bij jezelf. Jíj zet het in gang.
Dat vergeet je soms,
maar de zorg voor een dier of iemand anders die je liefhebt,
helpt je daar weer aan te herinneren.
Liefde is namelijk een levend iets, net als een hond.
En de ene liefde voedt de andere."

Hoe waar is dit. Geraakt worden en de ander raken doet het hart opbloeien.

Morning Flow

Voor mij is een uitgebreid ochtendritueel samen met poezen Pip en Luna een prachtige start voor een open hart. Je ziet hierboven hoe ze meedoen met mediteren. Zo devotioneel als op deze foto zijn ze niet altijd, hoor! Ik hoef maar naar ze te kijken en ik smelt al. Na het ochtendritueel ervaar ik flow en focus, en toewijding om in beweging te komen.

Meteen Whatsapp checken als ik wakker ben, mailen of afwassen brengt bij mij de liefde niet op gang. Dan ga ik in de automatische piloot en is de kans groot dat ik daar dan ook de hele dag in blijf steken. Niet echt vervullend, want ook het hart van deze piloot staat dan op een vlakke stand.

Liefde in actie

Hoe werkt dat voor jou? Gaat jouw liefde vanzelf 'aan' als de dag aanvangt? Zijn je handelingen direct een uitdrukking van liefde in actie? Of heb jij bepaalde hartendiefjes die jou in de juiste stand brengen? Zoals je partner die lief kijkt, een knuffelend kind of zachte dierenogen?

Hoe komen we in beweging vanuit liefde? Zodat WAT en HOE we doen zoveel mogelijk gemaakt is van liefde? Ik ben dankbaar dat dat mijn werk is. Mensen helpen weer terug te keren naar hun hart en ziel. En ze vanuit hun hoogste waarden en bezieling in beweging laten komen. Ieder moment, iedere dag, ieder jaar opnieuw. Zodat we samen ons unieke steentje bijdragen aan een mooiere wereld.

Mijn aanbod

Mijn groepsaanbod voor het komende kwartaal is hierop afgestemd.

Flow Waves | eendaagse nieuwe training om flowful te navigeren in het moment
Op ma 1 november of za 27 november 2021 in Vught, Landgoed Bleijendijk

Master your Morning Flow | eendaagse training voor een geïnspireerde flowstart (met of zonder dieren)
Op za 13 november of za 15 januari in Vught, Landgoed Bleijendijk

Een nieuw begin | vakantieretraite om uitgerust en geïnspireerd 2022 in te gaan
Ma 3 t/m vr 7 januari 2022 in Vught, Kloosterhotel Zin

Wie weet zie ik je daar.

En het boek 'Honden voor het leven' is dus een dikke aanrader.

Love to see you flow.

Hartegroet, Ingrid

 
deel via