Nieuwe settings van coaching

Naast 'traditionele' coaching (1-op-1 sessies die een paar keer maand plaatsvinden in mijn praktijk) zijn er ook nog andere vormen van coaching die ik aanbied. Vormen die vernieuwende elementen in zich dragen waardoor de effectiviteit sterk kan toenemen. In een kennismakingsgesprek kunnen we samen verkennen welke vorm voor jou op dit moment het beste kan werken.

Een Intensive

Zit je in een periode van je leven waarin je graag in een korte tijd diep wilt gaan? Je hebt bijvoorbeeld een grote keuze te maken en je komt er niet uit. Of je hebt iets te verwerken wat niet lukt in het drukke leven van alle dag. Dan zou een Intensive een mooie aanpak kunnen zijn. De formule is dat je een weekend, een midweek of nog langer de stilte opzoekt en dat ik je in die periode coach. Het werkt als volgt:

- je boekt een B&B of een kamer op een mooie plek en we hebben dagelijks of om de dag een sessie. Jij hebt de tijd om in stilte te zijn, te wandelen in de natuur, je vragen te laten rijpen/incubatietijd te geven en wij hebben de gelegenheid om alles wat voorbij komt in het licht te zetten. Ik zal je opdrachten meegeven zodat je de tijd kunt besteden aan zelfonderzoek en verdieping wat ten goede komt aan jouw proces. Misschien wil je leren mediteren, ook dat is mogelijk. De frequentie van de coachsessies verschilt van eens per dag of om de dag of om de paar dagen. Afhankelijk van hooeveel dagen de Intensive duurt, wat de coachvraag is en wat jouw behoefte is. Voor jouw werkgever kan dit een mooi coachkado zijn om te geven, ook in het voordeel van de organisatie. Omdat je het momentum pakt en sneller weer in balans komt en dus sneller weer beschikbaar bent voor je werk.

Een Intensive kan bijvoorbeeld op Landgoed Bleijendijk in Vught waar ik ook altijd sessies geef. Daar hebben ze twee B&B appartementen. Het zou ook kunnen in Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Een fantastische plek om te zijn, samen met andere gasten weliswaar, maar in een contemplatieve sfeer. Misschien heb je zelf een mooie plek op het oog in Nederland. Zelfs het buitenland is bespreekbaar. Afhankelijk van je urgentie kunnen we een formule vinden waarbij we zo snel mogelijk samen kunnen starten. 

In december 2018 was ik in Andalusie voor een Coach-Intensive. Dit was haar ervaring:

"De intensive met jou heeft een enorme impact gehad op alle vlakken van mijn leven. Het was heftig om mezelf zo diep aan te kijken en te zien wat ik te doen heb. Maar ik ben heel blij dat ik het eindelijk zo helder zie en van jou de handvatten kreeg om hiermee te werken. Het voelt alsof hierdoor al het innerlijk werk wat ik hiervoor heb gedaan op zijn plek begint te vallen in mijn lijf en in mijn leven. Ik voel meer verbinding met mijn ziel en hierdoor wordt mijn zielenpad ook duidelijker. En wat heel fijn is, mijn leven krijgt vorm in de wereld. Ingrid ik ben je eeuwig dankbaar voor jouw enorme compassiehart en hele precieze begeleiding. Hierdoor heb ik me over kunnen geven en deze sprong kunnen maken."
 

Coaching in klein groepje

Misschien wil je wel in coaching maar vind je het fijn om dat in een klein groepje te doen. Ik geloof heel erg in de empowerende kracht van de groep. We besteden daar ook tijd aan om elkaar te bekrachtigen via de Power of Eight -methodiek van Lynn MacTaggart. Redenen waarom jij in een groepje wilt"

- je weet dat het heel inspirerend is om met een kleine groep mensen te leren. Je leert net zoveel van je groepsgenoten dan van je coach in zo'n setting, is mijn ervaring. 

- je hebt een paar mensen op het oog waarmee je dit graag zou willen doen. Een paar collega's bijvoorbeeld of mensen die in dezelfde situatie zitten als jij (bijvoorbeeld professionals met hetzelfde beroep als jij, mensen die net als jij ondernemer zijn etc)

Oorsprongdag

Op deze dag ga je naar een plek in Nederland (Belgie kan ook) waar jij geschiedenis hebt liggen. Je geboorteplek of een plek waar je lang hebt gewoond. In de ochtend ga je alleen de natuur in om in stilte te komen. Ik geef je mindful opdrachten mee om dit proces op gang te brengen. In de middag lunchen we samen en gaan we op pad. We gaan plekken bezoeken die voor jou van betekenis zijn geweest. In positieve zin of negatieve zin. In beide gevallen gaat het erom dat de ervaring om daar te zijn jou iets brengt wat jou dieper in alignment met jezelf brengt. Verleden, heden en toekomst worden zo met elkaar verbonden. Het wordt een onvergetelijke dag met een diepe impact. 

"Fantastische coachdag van Ingrid Isphording op o.a. Brunsummerheide, Mijnmuseum en Landgoed Terworm. Waar jeugdsentiment en persoonlijke ontwikkeling onder leiding van innerlijk reisleider Ingrid moeiteloos verweven worden tot een waardevolle wereldse ervaring".
Marcel van Kasteren, januari 2018

Bel of mail me gerust voor de mogelijkheden. Dan spreken we het samen door of ik iets voor je kan betekenen.

 
deel via