image by WebDog

AGENDA

28 aug
Master Your Morning Flow 1
 
11 sep
Master Your Morning Flow 2
 
25 sep
Master Your Morning Flow 1
 

Food for Flow

Slow starter in de ochtend?

 

De wekker gaat.... Brrrr. Wat een vervelend geluid en wat is je bed nog lekker warm. Je besluit eeeeventjes te blijven liggen. En voor dat je het weet, is er een half uur (of langer) voorbij. Daar gaat je goede voornemen vroeg op te staan en een ochtendritueel te doen. Je geeft jezelf op de kop en het wordt haasten. De rest van de dag merk je dat je geen goede start hebt gehad. Je loopt alsmaar achter de feiten aan, en er is niets terecht gekomen van dat nieuwe idee waar je juist zoveel zin in hebt. In de avond blik je terug op een mmmwwwaaa dag, en baal je een beetje.

De wekker gaat.... Brrrr. Wat een vervelend geluid en wat is je bed nog lekker warm. Je besluit toch om op te staan en je ochtendritueel te doen. Daardoor start je gefocust en geïnspireerd de dag. Je bent de hele dag in de lead in plaats van dat je je laat leiden door wat er allemaal op je afkomt. In de avond ga je met een vervuld en verguld gevoel slapen.

Ben jij net als ik dat het nog wel eens op de eerste manier gaat?

Voor mij is het een wereld van verschil of ik mijn ochtendritueel doe of niet. Wetende dat het voor mij en voor veel mensen zo wezenlijk is, ben ik de afgelopen jaren bezig geweest een Morning Flow Formule te ontwikkelen om de dag super te starten.

Ik heb lang gedacht dat het normaal was om in de kreukels op te staan en/of een slow start te hebben. Ik dacht ook 'zo zit dat nou eenmaal bij mij.'
.
Maar het hoeft niet. Het kan echt anders, en vooral leuker. Het goede nieuws is dat je je daar prima in kunt ontwikkelen. En ik kan het weten na zoveel jaaaaren van geworstel in de ochtend.

Het is overigens niet zo dat alleen sombere mensen een lastige start van de dag hebben. Je kunt happy zijn en toch een slow starter zijn die het ochtendritueel structureel aan z'n laars lapt. Weinig mensen spreken hier openlijk over, het lijkt een beetje taboe. Terwijl het zo menselijk is...

Na veel onderzoek heb ik ontdekt dat er een wereld vervat zit in die ochtend. Het gaat over het leven zelf. De kwaliteit van de ochtend blijkt een voorbode en voorspeller van de rest van de dag.

De ochtend ervaar ik inmiddels als holy time. Zeker in de vroege uren als het nog maagdelijk stil is. Als je de holyness weet te vinden in de ochtend, breng je (w)holyness in je hele dag. Hoe mooi is dat.

De Morning Flow verrijkt mijn leven, iedere dag weer. Deze kennis en ervaring geef ik daarom graag door in een eendaagse introductietraining. Ik gun iedereen een heerlijke start van de dag. Daar knap je echt van op. En niet alleen jij, ook je omgeving. Je bent immers:

meer in je element,
energieker en blijer,
creatiever en productiever,
presenter en compassievoller.

Daar ga ik voor, in deze tijd van chaos en transformatiekansen. Doe je mee?

Maak van je ochtendritueel een flow feestje in plaats van matig moetje. Helemaal op maat, precies werkend voor jou.

Voor meer informatie over de trainingsdag klik hier.

Wie weet ontmoet ik je op zaterdag 19 of 26 juni in Vught.
Graag tot de volgende Food for Flow.

Love to see you flow!
Ingrid

 
deel via